Slimme deksel en besparing voor Jumbo

Condensvorming in de voorverpakte filet americain van Jumbo deed afbreuk aan de verse uitstraling van het product.

Aan Haval de taak om tot een oplossing te komen.

Niet bij de pakken neerzitten.

Slimme deksel en een grammetje minder

Condensvorming in de voorverpakte filet americain van Jumbo deed afbreuk aan de verse uitstraling van het product. Door een vernuftig ontworpen deksel en een toevoeging tijdens productie wordt de condens, die onvermijdelijk is, nu naar de zijkant van het deksel geleid en afgevoerd.

Monomateriaal, uitgelegd.

De filet americain verpakking is volledig gemaakt van de kunststof PP. Wanneer een product uit één materiaalsoort bestaat wordt dat monomateriaal genoemd. Een verpakking gemaakt van monomateriaal is over het algemeen goed recyclebaar omdat het de recyclingstroom niet vervuild. Wanneer verpakkingen van meerdere materialen zijn gemaakt en deze materialen moeilijk van elkaar te scheiden zijn worden ze uitgestoten en verbrand.

Een heerlijk eindproduct op tafel.

Niet alleen het dunner maken van de verpakking zorgde voor verduurzaming in deze case. De filet americain bakjes worden sinds een aantal jaar door Haval in draadkooien aangeleverd bij Luiten in plaats van in eenmalige kartonnen dozen op pallets. Door de overstap naar een retoursysteem met kooien besparen we materiaal in de logistieke keten.