< Ga terug

Historie

Van friettent naar internationaal bedrijf

Het internationaal opererende bedrijf Haval dankt haar oorsprong aan de eigen friettent van vader en zoon van Limpt. Een toenmalige vaste klant blijkt nog een spuitgietmachine te hebben staan die stof staat te vergaren. Of zij hier niet iets mee willen om frietvorkjes te maken voor eigen gebruik. Na enige tijd melden twee gerenommeerde horeca groothandels zich voor deze producten. Vanaf toen is het hard gegaan, de friettent is na verloop van tijd verkocht en inmiddels is Haval een bedrijf die in heel Europa kunststof gebruiksartikelen voor de food-industrie produceert: disposables en verpakkingen.

 

Reis om de wereld

Jaarlijks produceert Haval meer dan 5.000.000.000 producten, disposables, puur en alleen voor de foodmarkt. Denk hierbij aan de bekende kunststof lepels, vorken, bordjes, koffiebekers en verpakkingen voor eten. Het bekendste artikel is er een die iedereen wel dagelijks gebruikt, zonder te beseffen dat het uit Brabant komt: het plastic roerstaafje op het werk. Daarvan worden er per jaar zoveel gemaakt dat je, als je ze achter elkaar legt, ruim 5 keer rond de aarde gaat. Haval produceert voor meer dan 90% voor private labels voor de industrie en groothandel.

 

Van trendvolgend naar trendsettend

Naast de focus op alleen de foodmarkt is Haval een van de weinige bedrijven in Nederland die hoge kwaliteits- en hygiëne-eisen als minimale voorwaarde stellen. Zo zijn wij een betrouwbare partner in een markt die wordt gedomineerd door lage prijzen uit het verre Oosten.

Innovatie van de eigen producten, meedenken met de klant, blijvend nieuwe dingen proberen is een tweede natuur. Wij zijn bijvoorbeeld als eerste met ‘stapelbaar’ bestek gekomen, een enorme besparing op ruimte en transport voor hun klanten. Ook werken we met designbureaus voor hun producten. Innovatie, foodsafety en kwaliteit is vanaf het begin van Haval belangrijk geweest en zal dat ook in de toekomst blijven.

Voor groothandel en producent in de foodindustrie